08Μαρ2022

Παρουσίαση του προγράμματος Nothing to Waste στην ΕΡΤ3

Το πρωτοποριακό, πολύ-συμμετοχικό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας «Nothing to Waste» παρουσιάστηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στην ενημερωτική περιβαλλοντική εκπομπή της ΕΡΤ 3 με τίτλο Ο3 (Όμικρον τρία), ως καλή πρακτική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Με αναφορά στην πορεία αλλά και στα αποτελέσματα του έργου, το ρεπορτάζ ανέδειξε την ξεχωριστή σημασία της συμπόρευσης 24 επιχειρήσεων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίες –παρά το διαφορετικό μέγεθος και είδος της δραστηριότητάς τους– ταυτίζονται στο κοινό όραμα της προώθησης βιώσιμων λύσεων για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Το κανάλι παρουσίασε ενδεικτικά 2 από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προβάλλοντας σχετικά πλάνα από τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στις εγκαταστάσεις τους ενώ φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις των εκπροσώπων τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και την αποτελεσματικότητα της δράσης.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της εκπομπής, το όφελος από την εφαρμογή του προγράμματος δεν είναι μόνο η ποσότητα των ανακυκλώσιμων που συγκεντρώνεται, αλλά κυρίως ότι έχουν γίνει συμμέτοχοι και οι 500 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, οι οποίοι έπειτα από την εκπαίδευση που έλαβαν από τον επιστημονικό φορέα NoWaste21 στο πλαίσιο του προγράμματος, συμβάλλουν πλέον καθοριστικά στην επίτευξη του κοινού σκοπού. Έχουν εξοικειωθεί με την αποτελεσματική διαλογή στην πηγή και τοποθετούν στους ειδικούς κάδους απορρίμματα που συγκεντρώνουν τόσο στο χώρο εργασίας τους όσο και στο σπίτι.

Η επιστημονική υπεύθυνη του έργου, Δρ. Έφη Τριτοπούλου, παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση τις αρχές και τη μεθοδολογία της πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας πως μέσα στους πρώτους έξι μήνες υλοποίησης του προγράμματος είχαν συγκεντρωθεί ήδη 13 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.
Παράλληλα, τόνισε πως στόχος του προγράμματος είναι, μέσα στο επόμενο έτος, να ενταχθούν σε αυτό και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στην προσπάθειά μας μέσα από το YouTube κανάλι της ΕΡΤ: Επιχειρήσεις στη Δ. Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν 13 τόνους ανακυκλώσιμων.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Nοthing to Waste» ή για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε αυτό μέσω email, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

TITAN Εργοστάσιο Ευκαρπίας

Δ/νση: 6,5ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά
564 03 Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τηλ.: +30 2310 39 8610

NoWaste21

Δ/νση: Γραφείο Γ5, Λεωφόρος Ηρακλείου 350
142 31 Νέα Ιωνία Αττικής
Τηλ.: +30 210 2724344

© 2021 NothingToWaste.gr 

Υλοποίηση: O. Π. Κύρτσης opk.gr 

Branding & Key Visuals: Σ. Γεωργοπούλου 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.