15Απρ2021

Σκοπός-Στόχοι

Σκοπός του έργου

Το «Nothing to Waste» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας στην κατεύθυνση δημιουργίας μηδενικών αποβλήτων. Επιχειρήσεις με κοινό όραμα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, προωθώντας την ορθή διαχείριση των αποβλήτων και δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών και συνηθειών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Nothing to Waste και...τίποτα δεν είναι για πέταμα 

Στόχοι

Στόχος του προγράμματος είναι η συμβολή, μέσω της αποτελεσματικής συνέργειας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, στη βελτίωση της επίδοσης της ανακύκλωσης των Δήμων και της Περιφέρειας και η ανάδειξη βιώσιμων λύσεων σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει παραδειγματική πρακτική και να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι επιμέρους στόχοι του Προγράμματος «Nothing to Waste» είναι :

  • Η προώθηση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, αλλά και των πολιτών της περιοχής.
  • Η βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε ό,τι αφορά τη διαχείριση αποβλήτων που παράγονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους καθώς και από τα νοικοκυριά τους.
  • Η ανάδειξη της αξίας των αποβλήτων ως διαθέσιμων πόρων, για τους οποίους θα διερευνηθεί η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής τους, προτού οδηγηθούν στην ανακύκλωση στο πλαίσιο της βιομηχανικής συμβίωσης.
  • Η μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).
  • Η πρόσκληση επέκτασης του προγράμματος μέσα από την συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων.
  • Η ανάπτυξη συνεργειών με άλλα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμοι).
  • Η προβολή και ανάδειξη του προγράμματος ως βέλτιστη πρακτική συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών φορέων και ως ενδεδειγμένο παράδειγμα ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων.

 

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Nοthing to Waste» ή για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε αυτό μέσω email, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

TITAN Εργοστάσιο Ευκαρπίας

Δ/νση: 6,5ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά
564 03 Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τηλ.: +30 2310 39 8610

NoWaste21

Δ/νση: Γραφείο Γ5, Λεωφόρος Ηρακλείου 350
142 31 Νέα Ιωνία Αττικής
Τηλ.: +30 210 2724344

© 2021 NothingToWaste.gr 

Υλοποίηση: O. Π. Κύρτσης opk.gr 

Branding & Key Visuals: Σ. Γεωργοπούλου 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.